Beheer van consignaties (2024)

Table of Contents
Rentevoet op consignaties geplaatst bij de Deposito- en Consignatiekas voor ten minste één jaar DE IN DE MAAND augustus BEREKENDE EN IN REKENING GEBRACHTE RENTEVOET BEDRAAGT 2,50%. Specifieke informatie voor elkebeheerde consignatie bij de Deposito- en Consignatiekas Hoe kan ik mijn dossier raadplegen / wijzigen in e-DEPO? Hoe plaats ik gelden bij de Deposito- en Consignatiekas? Moet ik altijd via e-DEPO? U beschikt niet over een Belgische authenticatiemethode of eIDAS en/of de onderneming die u vertegenwoordigt is niet geregistreerd is bij de KBO? Kan ik gelden cash uitbetaald krijgen bij de Deposito- en Consignatiekas? Worden er interesten uitbetaald op de in bewaring gegeven gelden? De partij in mijn dossier is overleden, wat nu? Kan ik het beheer van mijn dossiers in e-DEPO uitbesteden aan een derde partij? Hoe kan ik als wettelijke vertegenwoordiger van een organisatie een rol toewijzen aan een medewerker? Welke rollen zijn er? Wanneer krijg ik een borgstellingsakte? Mijn dossier is geblokkeerd. Hoe kan ik het deblokkeren? Hulp nodig? Depositorekening Huurwaarborg Slapende tegoeden Borgtocht overheidsopdracht Borgtocht wet Breyne Borgtocht vervoersvergunning Borgtocht kansspelen Borgtocht gevraagd door een openbare instantie Vereffenende vennootschappen of vennootschappen in vereffening Faillissem*nten Fonds na faillissem*nt Tegoeden van verdwenen of overleden begunstigden Kantonnementen Andere consignaties Borgsommen voor voorlopige invrijheidstelling Effecten aan toonder en dematerialisatie Andere References

Alle burgers en particuliere/openbare instellingen kunnen bij de Deposito- en Consignatiekas diverse consignatiesinvoeren en beheren.

Het beheer van consignatiesvia de Deposito- en Consignatiekas heeft een aantal voordelen voor haar gebruikers:

  • eenvoudige en veilige storting/terugbetaling van een consignatie
  • rentevoet op de fondsen die gedurende minstens één jaar worden gedeponeerd, gelijk aan het rendement van de OLO's met een resterende looptijd van één jaar met een minimum van 0% en een maximum van 2,50%(zie rubriek "rente" voor meer informatie)
  • veilige permanente toegang gegarandeerd door middel van een digitale sleutel (bv. elektronische identiteitskaart)

Rentevoet op consignaties geplaatst bij de Deposito- en Consignatiekas voor ten minste één jaar

Beheer van consignaties (1)DE IN DE MAAND augustus BEREKENDE EN IN REKENING GEBRACHTE RENTEVOET BEDRAAGT 2,50%.

De rentevoet voor de voorgaande maanden is beschikbaar in het Beheer van consignaties (2)volgende (PDF, 56.92 KB)bestand.

RAADPLEEG ONZE RUBRIEK "INTRESTEN" VOOR MEER INFORMATIE

Specifieke informatie voor elkebeheerde consignatie bij de Deposito- en Consignatiekas

(This hyperlink opens a new window

  • Hoe kan ik mijn dossier raadplegen / wijzigen in e-DEPO?

    1. Ga naar e-DEPO.
    2. Klik op de link "Aanmelden". Kies uw digitale sleutel om u te identificeren en kies vervolgens uw identificatiemodus (eigen naam of bedrijfsnaam).
    3. Klik op “Mijn dossiers raadplegen” en uw dossiers verschijnen onderaan, of geef uw dossiernummer in.
    4. Klik op het gewenste dossier om dit dossier te openen.
    5. U vindt uw beschikbare acties bovenaan.

    Opgelet: Wanneer het gewenste dossier niet verschijnt zijn er 2 mogelijkheden:

    1. U beschikt niet over de juiste toegang (voor deze onderneming). -> meer info zie FAQ 9 (LINK?)
    2. Uw dossier werd nog niet overgemaakt van de oude toepassing naar e-DEPO. Mail naar info.cdcdck@minfin.fed.be met volgende gegevens:
      • Uw (oud) dossiernummer
      • Het nationaal nummer (Rijksregisternummer) van elke natuurlijke persoon met een rol in het dossier.
      • Het Belgisch ondernemingsnummer van elke professional, onderneming of openbare instantie met een rol in het dossier.
      • Het emailadres van alle bovenstaande partijen.

    Wij zorgen voor de migratie van het dossier en informeren u wanneer het dossier beschikbaar zal zijn in e-DEPO.

  • Hoe plaats ik gelden bij de Deposito- en Consignatiekas?

    1. Ga naar e-DEPO.
    2. Klik op de link "Aanmelden". Kies uw digitale sleutel om u te identificeren en kies vervolgens uw identificatiemodus (eigen naam of bedrijfsnaam).
    3. Nadat u bent ingelogd in e-DEPO, selecteert u de categorie van het dossier dat u wil aanmaken.
    4. Doorloop alle stappen en vul de gevraagde gegevens in.
    5. In de laatste stap krijgt u de betaalinstructies die u dient te gebruiken bij de storting van het bedrag. Wanneer u uw mailadres heeft opgegeven ontvangt u deze ook per mail.
    6. Stort het bedrag binnen 30 dagen. Bedrag en mededeling moeten absoluut gerespecteerd worden anders wordt uw betaling automatisch teruggestort. Zonder tijdige betaling wordt het dossier automatisch geannuleerd. Wenst u de gelden hierna nog over te maken aan de Deposito- en Consignatiekas maak dan eerst een nieuw dossier aan en respecteer de nieuwe betalingsinstructies.
  • Moet ik altijd via e-DEPO?

    Omwille van veiligheid, snelheid en naleving van de regels inzake gegevensbescherming (GDPR) moeten alle soorten borgtochten, deposito's en consignaties die via e-DEPO kunnen worden behandeld, verplicht via e-DEPO verlopen.

    Werd uw dossier (in het verleden) aangemaakt in een andere applicatie en kan u het daardoor nog niet consulteren in e-DEPO? Mail naar info.cdcdck@minfin.fed.be met volgende gegevens:

    • Uw (oud) dossiernummer.
    • Het nationaal nummer (Rijksregisternummer) van elke natuurlijke persoon met een rol in het dossier.
    • Het Belgisch ondernemingsnummer van elke professional, onderneming of openbare instantie met een rol in het dossier.
    • Het emailadres van alle bovenstaande partijen.

    Wij zorgen voor de migratie van het dossier en informeren u wanneer het dossier beschikbaar zal zijn in e-DEPO.

  • U beschikt niet over een Belgische authenticatiemethode of eIDAS en/of de onderneming die u vertegenwoordigt is niet geregistreerd is bij de KBO?

    U kan toegang krijgen tot de applicatie e-DEPO via de toepassing ForREG (Foreign Registration). Volg de stappen op de FORREG-paginaom toegang te krijgen. Voor vragen over FORREG kan u terecht bij BOSA via het contactformulier: Contact form BOSA

  • Kan ik gelden cash uitbetaald krijgen bij de Deposito- en Consignatiekas?

    Neen, dit is niet mogelijk.

  • Worden er interesten uitbetaald op de in bewaring gegeven gelden?

    Alle informatie over interesten bij de Deposito- en Consignatiekas vindt u hier.

  • De partij in mijn dossier is overleden, wat nu?

    In dit geval is het niet mogelijk om zelf het dossier af te handelen in e-DEPO. De rechthebbenden moeten per mail contact opnemen met de Deposito- en Consignatiekas. Voeg de nodige bewijsstukken toe (kopie identiteitsbewijs, attest of akte van erfopvolging, volmachten, vonnis, aanstellingsbewijs, enz.). Een medewerker zal uw aanvraag behandelen.

  • Kan ik het beheer van mijn dossiers in e-DEPO uitbesteden aan een derde partij?

    Elke derde partij die een mandaat heeft ontvangen van een natuurlijke of rechtspersoon kan voortaan dezelfde handelingen verrichten als deze persoon binnen de toepassing e-DEPO. Het mandaat aanmaken kan via de volgende link. Alle informatie over mandaten vindt u ook op de volgende pagina.

  • Hoe kan ik als wettelijke vertegenwoordiger van een organisatie een rol toewijzen aan een medewerker? Welke rollen zijn er?

    Om in te loggen als onderneming of openbare instantie moet u eerst beschikken over een rol binnen deze onderneming of openbare instantie.

    De wettelijke vertegenwoordiger(s) van een organisatie heeft automatisch de rol en de bijbehorende rechten. Indien hij echter de taken in verband met e-DEPO wenst over te dragen aan een medewerker, dan mag hij een 'toegangsbeheerder' aanwijzen die dan één van de twee beschikbare rollen inzake e-DEPO mag geven aan één of meerdere medewerkers van zijn organisatie. De wettelijke vertegenwoordiger mag ook zelf rechtstreeks een rol toewijzen aan één of meerdere medewerkers.

    Toegangsbeheerder

    De toegangsbeheerder wordt aangewezen via de toepassing 'Beheer der toegangsbeheerders' via deze link.

    Bijkomende informatie over hoe u te werk dient te gaan is beschikbaar in de volgende gids.

    Beheer van de rollen

    De rollen worden toegewezen via de toepassing 'Mijn eGov-rollenbeheer' via deze link. Bijkomende informatie over hoe u te werk dient te gaan is beschikbaar op dit adres.

    Beschrijving van de e-DEPO-rollen

    • FOD FIN e-DEPO Administrateur:De administrator heeft dezelfde rechten als de wettelijke vertegenwoordiger. Hij mag alle beschikbare acties ondernemen in naam van de organisatie, met uitzondering van dossiers van het type "Depositorekening". Voor deze laatste heeft hij extra rechten nodig, zie hieronder.
    • FOD FIN e-DEPO Dossierbeheerder:De dossierbeheerder kan eveneens acties ondernemen in naam van de organisatie, maar geen actie die aanleiding geeft tot een financiële beweging (vrijgave, voorafname, terugbetaling vragen,...) alsook biedt deze rol geen rechten voor dossiers van het type “Depositorekening".
    • FOD FIN eDEPO AdminDepositAccount:De beheerder van de depositorekening kan alle dossiers beheren die onder categorie "Depositorekening" vallen, d.w.z de opening van een rekening, gelden storten en gelden opnemen.
  • Wanneer krijg ik een borgstellingsakte?

    Nadat het dossier is aangemaakt, heeft de deposant 30 dagen de tijd om te betalen. De ontvangst van de betaling in e-DEPO kan enkele werkdagen in beslag nemen. Wanneer uw mailadres vermeld staat in het dossier brengt e-DEPO u per mail op de hoogte van de ontvangst van de gelden. Tegelijk creëert e-DEPO de borgstellingsakte die dan het juridisch bewijsstuk vormt van het feit dat de borgtocht is gesteld. De borgstellingsakte kan online worden geraadpleegd en gedownload via e-DEPO. Alle partijen kunnen steeds inloggen in e-DEPO om het dossier te consulteren. Wanneer het bedrag beschikbaar is in het dossier heeft e-DEPO het geld ontvangen.

  • Mijn dossier is geblokkeerd. Hoe kan ik het deblokkeren?

    Gewoonlijk wordt een dossier geblokkeerd nadat een aanvraag tot afname door de garant werd afgewezen. De blokkering kan ook het gevolg zijn van een beslaglegging, een conflict tussen de partijen, ...

    Om een dossier te deblokkeren, moet u een aanvraag indienen bij de Deposito- en Consignatiekas. De in te dienen stukken verschillen volgens de reden van de blokkering:

    • In geval van weigering van afname of van conflict tussen de partijen wacht de Deposito- en Consignatiekas tot een vonnis wordt verleend of tot de partijen tot een vergelijk komen.
    • In geval van beslag dient men de uitkomst van de beslagprocedure af te wachten.
  • Hulp nodig?

    WIJ STAAN TOT UW DIENST!

    Hebt u een vraag over het beheer van consignaties of e-DEPO? Een probleem met uw procedures? Vele gebruikershandleidingen en FAQ's zijn beschikbaar om u te helpen.

    U kunt ook contact met ons opnemen viaons contactformulier(rubriek "Niet-fiscale aangelegenheden" en vervolgens "Stortingen en consignaties"), of telefonisch op het nummer02 572 57 57(code 16502).

Beheer van consignaties (2024)

References

Top Articles
HAGAR HUSTLES TO SECOND USCS WIN OF THE SEASON AT BUCKSHOT SPEEDWAY
Posts Drawn For Hambletonian And Oaks
His Lost Lycan Luna Chapter 5
Here are all the MTV VMA winners, even the awards they announced during the ads
Craigslist Parsippany Nj Rooms For Rent
Think Of As Similar Crossword
Www.megaredrewards.com
Nikki Catsouras Head Cut In Half
Mikayla Campinos Videos: A Deep Dive Into The Rising Star
Robot or human?
2021 Lexus IS for sale - Richardson, TX - craigslist
Worcester On Craigslist
Craigslist Pets Athens Ohio
Ts Lillydoll
Conscious Cloud Dispensary Photos
Letter F Logos - 178+ Best Letter F Logo Ideas. Free Letter F Logo Maker. | 99designs
使用 RHEL 8 时的注意事项 | Red Hat Product Documentation
Grandview Outlet Westwood Ky
Cta Bus Tracker 77
Zack Fairhurst Snapchat
Melissababy
BMW K1600GT (2017-on) Review | Speed, Specs & Prices
Lakers Game Summary
How to Watch Every NFL Football Game on a Streaming Service
Reser Funeral Home Obituaries
What we lost when Craigslist shut down its personals section
Rainfall Map Oklahoma
Math Minor Umn
Eaccess Kankakee
Manuel Pihakis Obituary
Gerber Federal Credit
6143 N Fresno St
Tgh Imaging Powered By Tower Wesley Chapel Photos
Ducky Mcshweeney's Reviews
Xemu Vs Cxbx
Gwu Apps
Reese Witherspoon Wiki
Thor Majestic 23A Floor Plan
Sour OG is a chill recreational strain -- just have healthy snacks nearby (cannabis review)
Uc Davis Tech Management Minor
Arcanis Secret Santa
Perc H965I With Rear Load Bracket
My Gsu Portal
Jigidi Free Jigsaw
Greatpeople.me Login Schedule
Aznchikz
Hughie Francis Foley – Marinermath
Barback Salary in 2024: Comprehensive Guide | OysterLink
Craigslist Pet Phoenix
Skyward Login Wylie Isd
Billings City Landfill Hours
683 Job Calls
Latest Posts
Article information

Author: Lakeisha Bayer VM

Last Updated:

Views: 5920

Rating: 4.9 / 5 (49 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lakeisha Bayer VM

Birthday: 1997-10-17

Address: Suite 835 34136 Adrian Mountains, Floydton, UT 81036

Phone: +3571527672278

Job: Manufacturing Agent

Hobby: Skimboarding, Photography, Roller skating, Knife making, Paintball, Embroidery, Gunsmithing

Introduction: My name is Lakeisha Bayer VM, I am a brainy, kind, enchanting, healthy, lovely, clean, witty person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.